Het consult

Voordat het consult begint dienen de handen en voeten thuis al gewassen te zijn. Gebruik daarna geen zalf of olie, want dit zorgt ervoor dat de punten niet goed gemeten kunnen worden door een slechte stroomgeleiding.  

Om de meting te kunnen uitvoeren, houdt je een handelektrode vast en krijgt je via een meetstift, een meting op verschillende punten op de vingers en tenen. De acupunctuurpunten zijn altijd verbonden met de verschillende delen van het lichaam.

De organen zoals de lever, nieren en darmen, maar ook de hormoonhuishouding, het energieniveau en het afweersysteem kan ik hier uit lezen. Ook wordt er gemeten of er een tekort aan bepaalde vitamines/mineralen zijn en overgevoeligheden van bijvoorbeeld voeding of andere stoffen.

Oftewel het consult bestaat uit 3 delen: de organen, allergieën/ intoleranties en vitamines/ mineralen.

 

 

Allergieën/ intoleranties

Dit kan ik d.m.v. testbuisjes, met hierin de trillingen van voedingsstoffen, meten. Ik kijk dan waar het lichaam (negatief) op reageert. Je kunt getest worden op de standaard voedingsmiddelen zoals:

  • Granen;

  • Zuivel;

  • Diverse groente- en fruitsoorten;

  • Vlees of vis.

Maar ook pollen, dieren of huisstofmijt kan er worden uitgehaald. Je mag jouw eigen medicijnen, vitamines/mineralen, voeding, cosmetica of andere middelen meenemen zodat ik die ook uit kan meten of dit goed is voor uw lichaam.

Om jouw baby te laten testen is het fijn om de fles- en/of borstvoeding mee te nemen en wat kraanwater.

Vitamines en mineralen

Vitamines zijn chemische verbindingen die onmisbaar zijn voor ons lichaam. Ze spelen een rol bij de groei, het herstel en het goed functioneren van het lichaam. Ook zijn ze belangrijk voor een goede gezondheid. Omdat ons lichaam zelf onvoldoende/ geen vitamines of mineralen aanmaakt halen we ze uit onze voeding of uit supplementen.

Veel mensen hebben een tekort aan bepaalde soorten vitaminen zonder dat ze daar iets van merken. Op den duur kunnen klachten als vermoeidheid, slechte concentratie, slapeloosheid en lusteloosheid optreden.

Langdurig vitaminegebrek kan tot heel specifieke ziekte leiden.