Eerste consult

 

Voordat het consult begint dienen de handen en voeten thuis al gewassen te zijn. Gebruik daarna geen zalf of olie, want dit zorgt ervoor dat de punten niet goed gemeten kunnen worden door een slechte stroomgeleiding.

Om de meting te kunnen uitvoeren, houdt je een handelektrode vast en krijg je met een meetstift, een meting op verschillende punten op de handen en voeten. De acupunctuurpunten zijn verbonden met verschillende delen van het lichaam. De organen zoals de lever, nieren en darmen, maar ook de hormoonhuishouding, het energieniveau en het afweersysteem kan je hier uit lezen.
Ook wordt er gemeten of er een tekort aan bepaalde vitamines/mineralen zijn en overgevoeligheden van bijvoorbeeld voeding of andere stoffen.

Tijdens het consult werk ik ook veel met de biotensor. (Zie kopje: werken met de biotensor).

 

Allergieën/ intoleranties

Dit kan ik d.m.v. testbuisjes meten. Ik test met behulpt van de vegatest of de biotensor waar het lichaam (negatief) op reageert.
Je kunt getest worden op de standaard voedingsmiddelen zoals:

  • Gluten;

  • Zuivel;

  • Diverse groente- en fruitsoorten;

  • Vlees of vis.

Maar ook pollen, dieren of huisstofmijt kan er worden uitgehaald. Je mag ook eigen medicijnen, vitamines/mineralen, voeding, cosmetica of andere middelen meenemen zodat ik die ook uit kan testen of dit voor jouw lichaam goed werkt.
Als je met jouw baby komt, adviseer ik altijd wat fles- en/of borstvoeding mee te nemen en een beetje kraanwater.

 

Vitamines en mineralen

Vitamines zijn chemische verbindingen die onmisbaar zijn voor ons lichaam. Ze spelen een rol bij de groei, het herstel en het goed functioneren van het lichaam. Ook zijn ze belangrijk voor een goede gezondheid. Omdat ons lichaam zelf onvoldoende/ geen vitamines of mineralen aanmaakt halen we ze uit onze voeding of uit supplementen. Veel mensen hebben een tekort aan bepaalde soorten vitaminen zonder dat ze daar iets van merken. Op den duur kunnen klachten als vermoeidheid, slechte concentratie, slapeloosheid en lusteloosheid optreden. 

Ik werk met testdozen van verschillende merken. Zo vind ik het heel fijn dat ik echt persoonlijk kan doormeten.
 

Vervolg consult

 

Bij een vervolgconsult (wat vaak na 6 tot 7 weken plaatsvindt) evalueren wij de weken.
Zijn de klachten weg, verminderd, zijn er klachten bij gekomen? Ook houd ik hier het intake formulier bij zodat we alle klachten kunnen bespreken. Vaak worden de ‘bijkomende’ klachten als: in de middag slapen, af en toe hoofdpijn, haaruitval etc. snel vergeten en lijkt het alsof het niets doet.

Vergeet niet, het lichaam heeft tijd nodig om alles te ontgiften/herstellen! Zeker als de klachten al jarenlang voorkomen. 
Verwacht dan ook niet dat het binnen 6 weken helemaal over is. Het is een proces waar je inzit, waar ook gezonde voeding,
goede nachtrust, beweging en zo min mogelijk stress bij hoort.