top of page

EAV vanaf 12 jaar
 

Tijdens dit consult maak ik gebruik van de Vegatest. Onderin staat een stuk over wat EAV inhoudt.
Voordat het consult begint graag de handen en voeten thuis wassen. Gebruik daarna geen zalf of olie, want dit zorgt ervoor dat de punten niet goed gemeten kunnen worden door een slechte stroomgeleiding. 
De duur van dit consult is 45 tot 55 minuten. 

Om de meting te kunnen uitvoeren, houdt je een handelektrode vast en krijg je met een meetstift, een meting op verschillende punten op de handen en voeten. De acupunctuurpunten zijn verbonden met verschillende delen van het lichaam.
De organen zoals de lever, nieren en darmen, maar ook de hormoonhuishouding, het energieniveau en het afweersysteem kan je hier uit lezen.

Allergieën/ intoleranties

Met de vegatest test ik ook eventuele allergieën en/of intoleranties uit. Dit kan d.m.v. testampullen. Je kunt getest worden op de standaard voedingsmiddelen, maar ook bijv. pollen/schimmels etc. Ook eigen medicijnen, vitamines/mineralen, voeding, cosmetica of andere middelen mag je meenemen zodat ik deze ook uit kan testen of dit voor jouw lichaam oké is. 
 

Vitamines en mineralen

Ik werk met testdozen van verschillende merken. Zo vind ik het heel fijn dat ik persoonlijk kan doormeten welke tekorten er zijn. 
 

Na het eerste consult is het fijn om een 2e consult in te plannen over ongeveer 2 maanden. Zijn de klachten weg, verminderd, zijn er klachten bij gekomen? Ik meet de punten weer door, zodat ik daar ook de eventuele verbeteringen zie. Ook houd ik het intake formulier erbij zodat we alle klachten kunnen bespreken. Vaak worden de ‘bijkomende’ klachten als: in de middag slapen, af en toe hoofdpijn, haaruitval etc. snel vergeten. 

Vergeet niet, het lichaam heeft tijd nodig om alles te ontgiften/herstellen! Zeker als je de klachten al jarenlang ervaart.
Het is een proces waar je inzit, waar ook gezonde voeding, goede nachtrust, beweging en zo min mogelijk stress bij hoort.

EAV komt nooit in de plaats van reguliere zorg, maar is hier een aanvulling op. 
Neem bij twijfel altijd contact op met jouw arts.

Wat is EAV

EAV is de afkorting voor Electro Acupunctuur volgens Voll. Het is gebaseerd op de klassieke acupunctuur. In de Electro acupunctuur worden de uiteindes van de meridiaan punten aan de handen en voeten gemeten. De Duitse dr. Voll ontwikkelde een speciaal apparaat (de Vegatest) om deze punten te meten met een meetstift. 
Het is een natuurlijke behandelwijze om de balans van het lichaam te helpen herstellen. Met behulp van testampullen kan vastgesteld worden of er bijvoorbeeld sprake is van een virus , allergie of vitamine tekort. Naarmate de meetwaarden sterker afwijken van de norm is de meridiaan eer uit balans. Dit kan tot gevolg hebben dat andere meridianen eveneens overbelast worden om het lichaam weer in evenwicht te krijgen. Deze fijne methode herstelt het evenwicht zodat de klachten verminderen of zelfs verdwijnen.

Voor wie?

De basis van EAV is dat het geschikt is voor alle leeftijden. Ik behandel vanaf 12 jaar met de Vegatest i.c.m. soms de biotensor. Jonger dan 12 jaar gebruik ik de alleen biotensor om alles uit testen. 
Veel behandelde klachten zijn;
- virussen, bacterie, schimmels (o.a. Pfeiffer, Herpes, griep etc.)

- vermoeidheid/ lusteloosheid

- maag- en darmklachten

- slaapstoornissen

- eczeem, acne en andere huidproblemen

- menstruatieproblemen, hormonen

- ontstekingen

- hoofdpijnen

- klachten aan de luchtwegen

- allergie en intoleranties (o.a voedsel, planten, dieren, cosmetica etc.)

- vaak ziek zijn, lage weerstand 

- mineralen en vitamine tekorten

- vaccinatieschade

- 'vage' klachten 


 

bottom of page