Bach bloesems

Tijdens een consult kan ik er ook voor kiezen om Bach bloesems te testen. De Bach bloesem remedies van dr. Bach zijn gemaakt van de trilling van planten en bloemen. Bach bloesems zijn geschikt voor jong en oud en kennen geen directe bijwerkingen, zijn niet verslavend en kunnen ingenomen met andere geneesmiddelen.
 

Als uw kind niet lekker in z’n vel zit, dan uit zich dat bijvoorbeeld in druk gedrag, slecht slapen, snel huilen of ruzie maken. En dan is het vaak moeilijk te begrijpen dat achter dit gedrag vaak een heel gevoelig kind schuilgaat. 

Elk kind krijgt vanaf de geboorte al een persoonlijkheid mee, waarvan bepaalde karaktereigenschappen al snel duidelijk zijn. Natuurlijk ontwikkelt een kind zijn persoonlijkheid ook in de loop der jaren. En brengt ook elke leeftijdsfase verschillende eigenschappen met zich mee.

Alle gevoelens waarmee dit ontwikkelingsproces gepaard gaat, kunnen ondersteunen worden met de Bach Bloesem Remedies. Ze kunnen helpen bij emoties zoals angst, onzekerheid, overgevoeligheid, eenzaamheid, zenuwachtigheid, onverdraagzaamheid en boosheid.
De Bach Bloesem Remedies helpen om de positieve dingen naar boven te halen en om nare gevoelens te verwerken of ermee om te leren gaan.

 

De Remedies helpen om van binnenuit te veranderen. U/uw kind kan zich door de Bach Bloesem Remedies meer bewust worden van gedachten en gevoelens. De gevoelens en levenshouding kunnen op een positieve manier worden beïnvloed. Ook de gevoelens en reacties van u of uw kind, gebaseerd op een vroegere gebeurtenis, kunnen veranderen met behulp van de Bach Bloesem Remedies. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een geboortetrauma, een ziekenhuisperiode, een scheiding of het overlijden van een dierbaar persoon of huisdier.

De Bach Bloesem Remedies ontnemen u /uw kind niet de kans om van situaties te leren. Maar moeilijke periodes waarin u/uw kind té bang, té ongelukkig of bijvoorbeeld te veel in zichzelf gekeerd is, worden met de Bach Bloesem Remedies vaak wat sneller doorgemaakt. U/uw kind krijgt inzicht in zichzelf en blijft er niet zo in hangen, zoals je vaak ziet met bijv. wekenlang met iets blijven zitten. De Bach Bloesem Remedies werken niet direct op de lichamelijke symptomen zoals reguliere medicijnen dat doen, maar op u/uw kind als geheel. Ze helpen emotioneel beter te voelen.

Lichamelijke symptomen kunnen dan veranderen, bijvoorbeeld bij koorts kan het zweten doorbreken.